Vybrané články
1. června

Světový den mléka – 1. června

První červen je známý jako mezinárodní Den dětí, ale málokdo ví, že na tento den připadá rovněž Světový den mléka, který je známý už od roku 1957, kdy byl v Interlakenu (Švýcarsko) zvolen na Konferenci významných světových lékařů pořádanou Organizací spojených národů pro výživu a zemědělství – FAO. Ti se sešli, aby mimo jiné prodiskutovali význam mléka pro lidský organismus a jeho nezastupitelnou roli ve výživě lidí.

Od roku 2001 se pro tento den ustálil datum právě 1. 6.

Světový den mléka započal výrobou mléka 1. června při východu slunce na Novém Zélandu a skončí západem slunce na Havaji.

Minulý rok se pod záštitou tohoto dne konalo přes 600 akcí ve více než 80 zemích světa. Tyto akce mají různou podobu ať už se jedná o maratony nebo jiné běžecké akce, ukázky dojení, návštěvy farem, konference, semináře, soutěže, ale všechny mají jeden cíl – zaměřit pozornost na mléko a propagovat činnosti spojené s mlékem a mléčným průmyslem.

Každý z vás může přispět ke zvýšení povědomí o tom, jak důležité je mléko pro zdravou výživu.


Marcela Otrubová, Lucie Rysová
Zdroj foto: https://www.ndtv.com/food/world-milk-day-2018-7-reasons-why-you-should-drink-milk-everyday-1860881

 

Komentáře

Vstoupit do diskuze ( 0 komentářů )

Štítky

Související články

  • Než přestanete konzumovat mléko

    Poslední dny jsou opět naplněné žhavými diskuzemi o mléku a mléčných výrobcích. Mléko se stává…

    Zpracování zemědělských produktů - 14.3.2017
  • Nesnášenlivost mléka

    Většina z nás je seznámena s faktem, že mléko a mléčné výrobky jsou pro lidský organismus velmi…

    Zpracování zemědělských produktů - 15.3.2018
  • Mlékařský slovník

    Syrové mléko – mléko produkované sekrecí mléčné žlázy hospodářských zvířat, které nebylo podrobeno ohřevu nad…

    Zpracování zemědělských produktů - 18.2.2018
  • Mýty o tavených sýrech

    Tavené sýry zpestřují lidem jídelníček už rovných sto let. První tavený sýr byl vyroben švýcarskou…

    Zpracování zemědělských produktů - 7.4.2018
  • Máslo a jeho tradiční výroba

    Stalo se Vám někdy při šlehání smetany, že jste ji přešlehali? Lahodná šlehačka se Vám…

    Zpracování zemědělských produktů - 20.2.2018